Attractions

Kul saker att göra!

Aktiviteter i området


Det finns massor att utforska i området, både till fots, med cykel och bil. Framför allt i Santa Pola där du har butiker, barer och restauranger inom gångavstånd. Har du cykel kan du ta dig vidare på fina vägar både åt norr, väst och syd.

Tabarca - piratön

Den gamla berbiska piratön Tabarca, åtta sjömil öster om Gran Alacant och Santa Pola, är många spanjorers lilla stolthet. Det är med sina knappa 200 invånare den enda bebodda ö på många sjömil. Här lockar lugn och ro, stränder av smågrus till skillnad från sand, som varvas med spännande klippor och stenar. På söndagarna hålls det mässa i öns lilla kyrka, som nyligen renoverats. Trots att de flesta gör dagsutflykter till ön finns ändå två hotell här, så missar man sista färjan tillbaka till fastlandet kan man ändå få husrum för natten.

 

 På Tabarca lever spanjorerna upp till sitt rykte om "mañana, mañana". Ingenting går fort. Öns polisstation planeras lägga ner för det är så lugnt, och borgmästaren själv tillbringar mer tid i sin fiskebåt än på kontoret.

 

 På somrarna är ett gott råd att göra som spanjorerna, boka ett bord redan på morgonen vid ankomst. Framförallt om ni vill ha paella som fått tid att lagas med omsorg, men även för att försäkra er om att verkligen få ett bord när det väl är dags för alla äta. Oftast har färjorna, som tar er ut till ön, glasfönster i skrovet där man under resan kan få se marin flora och fauna på nära håll. Man har sedan några år tillbaka låtit göra marina naturreservat av stora delar runt ön och vart fiskebåtarna får gå är numera noga kontrollerat.

Simma med sjölejon


Om du har bil kan du ta dig upp till Benidorm och Mundomar, där du kan få uppleva att simma med sjölejon: https://www.mundomar.es/en/experiencias/swimming-with-sea-lions/CYKLING


Har du inte möjlighet att ta med egen cykel finns det 3 stycken cykeluthyrare i Santa Pola!CONTACT USulrikamandell@icloud.com


+46 70 3997501

Copyright @ All Rights Reserved